• Full of Style

Let's talk about: Prints voor SS18

Bijgewerkt: 26 apr 2018

Het veredelen van stoffen gebeurt al sinds jaar en dag. De extra dimensie die een print toevoegt aan een kledingstuk maakt hem mateloos populair. Echter niet iedereen is even dol op printjes. Sommigen vinden het "to much" anderen kunnen niet zonder. Natuurlijk trek je aandacht met een print, hij valt extra op. Niet iedereen stelt die aandacht op prijs en zal prints liever mijden.


Imago

Of je een print wel of niet draagt hangt ook af van het imago. Het bretons streepje wordt veel geassocieerd met de tijdloze, elegante Franse stijl, terwijl een panterprint eerder als ordinair wordt gezien. De ruit kan men verbinden met de Punk beweging uit de jaren '80 maar ook met het designer merk Burberry, dat luxe high end kleding maakt. Twee uitersten met eenzelfde patroon.


Ook het jaar waarin de print populair is kan het imago sterk veranderen. Om de panterprint nog even aan te halen. Een tiental jaren geleden was de print populair bij vrouwen van het Roma volk. Ook wel zigeuners genoemd. Daardoor kreeg de print een imago wat met de mensen geassocieerd werd. Terwijl de print nu helemaal niet meer zo gezien wordt en door een veel breder gedeelte van de bevolking gedragen wordt.


Welke trends zien we in 2018 terug?

Waar we in de jaren '90 nog 'less is more' als motto hebben, is het tegenwoordig eerder 'more is more'. Alles mag gecombineerd worden. Oversize met skinny, kleur op kleur, mono colour en print op print. Niet is te gek. Deze prints domineren het modebeeld van 2018:


#1: Ruit

Vivienne Westwood maakte de rode ruitprint populair onder de punkbeweging in de jaren '80. Dit jaar is hij terug maar dan in alle mogelijke kleurcombinaties en patronen. In sportieve knalkleuren bij Baum & Pferdgarten en stoer met een mannelijke twist bij Balenciaga.


#2: Panter

Vorig jaar verscheen deze onmisbare print als volop in ons leven en dat zal de komende tijd nog blijven, want ook Ronald van der Kemp, R13 en Versace hebben hem dit jaar weer in hun collectie.


#3: Bloemenprint

Hij is nooit echt weg geweest en komt vrijwel elk seizoen terug in een andere vorm. Van hele grote bloemen tot de meest fijne elegante borduursels. Een goede bloemenprint is tijdloos.


Alexander McQueen, Luis Vuitton en Blue Marine hebben hem op verschillende manieren verwerkt.

#4: Cartoon print

Ook bij deze prints is er niets nieuws onder de zon. Maar dit jaar worden ze wel naar een nieuwe hoogte getild. Vooral bij de Spring Summer collectie van Prada zijn ze alom tegenwoordig.

Ook bij Commes des Garçons, Prada en Bobby Abley is deze zomer de trend in de collectie terug te vinden.

#5: Stippen

Ze zijn overal! Als je het straatbeeld een beetje in de gaten houdt zie je ze overal opduiken. Helemaal niet raar want ze toch te leuk om te laten lopen?


Maar de polka dot is niet alleen op straat te vinden, ook op de runway was hij dit seizoen te vinden. Dior combineerde hem met dobbelstenen en Caroline Herrera koos voor uitvergrootte mouwen en een slank silhouet.

#6: Strepen

De meest ingetogen, maar altijd elegante streep zal nooit echt verdwijnen. Speel met de dikte, kleur en richting, hij laat zich met alles combineren. Dat weten Fendi, Monse en Jean Paul Gaultier als geen ander.


16 keer bekeken
BE IN 
TOUCH
  • White Instagram Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White LinkedIn Icon

© 2018 by Marlies Driessen

Theobaldusweg 69, 5825BK, Overloon

Tel 06-55321077, Email info@fullofstyle.nl

Kvk: 71100016

BTW: NL147728150B.01

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now